Wolfberry Skořice cejlonská mletá BIO 150 g

Neohodnoceno
 
 

Skořice cejlonská jako koření je dlouhodobě známa i v našich zemích. Tato skořice je dokonce mnoha špičkovými cukráři a kuchaři označována jako nejlepší vůbec.

Dostupnost Skladem (6 ks)
Můžeme doručit do
8.7.2022
159 Kč    
Značka Wolfberry
Kategorie Zdravá výživa
 

Wolfberry Skořice cejlonská mletá BIO

Charakteristika

První zmínky o skořicovníku pochází již ze staré Číny z období 4000 let před n. l. Aromatická kůra stálezelených tropických stromů s názvem Skořicovník cejlonský (Cinnamomum zeylanicum) rostoucích na Srí Lance je považována za nejkvalitnější skořici na světě. První úroda se sklízí dva až tři roky po vysazení. Kůra stromu se sloupne a po usušení vytvoří charakteristické tenké svitky, jejichž okraje se svinují dovnitř.

Blahodárné účinky

Skořice podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, působí proti nadýmání, přispívá k rozšiřování cév a snižování krevního tlaku. Používá se jako koření buď v původní, nebo mleté podobě. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, kterou jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd.

Použití

Skořice jako koření se používá hlavně k přípravě sladkých pokrmů, do nejrůznějšího pečiva a cukrářských výrobků nebo při zavařování ovoce. Její dřevitá a zároveň sladká chuť se výborně hodí k mléčné rýži, koláčům, ovocným knedlíkům nebo kompotu.

Skořice se vyznačuje velmi příjemnou charakteristickou vůní a chutí s podtónem citrónu. Velmi dobře ladí také s mnoha druhy sušeného ovoce. Používá se ovšem i do masitých pokrmů, zejména v orientální a latinskoamerické kuchyni. Důležitou roli má i při zavařování ovoce.

Složení

Skořice cejlonská (Cinnamomum zeylanicum) celá BIO 100%.

Skladování

Skladujte na suchém a temném místě.

Nutriční hodnoty ve 100 g

Energetická hodnota: 1231 kJ/294 kcal Tuky: 3,2 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g
Sacharidy: 37 g - z toho cukry 35 g Vláknina: 53 g
Bílkoviny: 3,5 g Sůl: 0,07 g

Země původu

Srí Lanka.

Hmotnost 0.15 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: