Wolfberry Himalájská sůl černá Kala Namak

Neohodnoceno
 
  • 1 z 2
 
Dostupnost Skladem
Varianta
Můžeme doručit do
25.11.2020
69 Kč    
Značka Wolfberry
Kategorie Wolfberry
 

Wolfberry Himalájská sůl černá Kala Namak - speciální druh indické minerální soli s výraznou siřičitou vůní

Kala Namak se sice v češtině říká černá sůl, ale černá zdaleka není. Toto exotické dochucovadlo je bohatá směs minerálů s vysokým obsahem železa a dalších prvků, které soli dávají spíš temně rudou a šedou barvu.

Černá sůl se těží ze sopečných jezer Pákistánu a Indie a její chuť a vůně může ty, kteří s ní přijdou poprvé do styku odradit, protože připomíná uvařená vejce na tvrdo. Po tepelné úpravě však získává zemité aroma. Podle ájurvédských lékařů je Kala Namak nejvíce prospěšnou formou soli, protože na rozdíl od obyčejné soli nezvyšuje obsah sodíku v krvi. Právě proto tito učenci doporučují černou sůl lidem, kteří mají vysoký tlak, nebo těm, kteří mají dietu s nízkým množstvím soli. Bez černé soli by si místní obyvatelé nedokázali představit přípravu takových lahůdek jako je chaats, čatní, nebo raitas. A slavné koření čát másala? Tak vězte, že to by bez Kala Namak vůbec nebylo. Indové si tuto sůl dávají i na ovoce, takže můžete vyzkoušet v našich podmínkách malinko osolit například banán, nebo jablko a budete příjemně překvapení zajímavou chutí.

Chemické rozbory ukázaly, že Kala Namak obsahuje širokou škálu minerálních látek a stopových prvků. Nejvíce převládají chlorid sodný, chlorid hořečnatý, síran sodný, chlorid vápenatý a železo.

Wolfberry himalájská sůl černá v bodech:

  • sůl bohatá na minerály a vitamíny
  • část mnoha alternativních přístupů k medicíně
  • nepostradatelný pomocník v kuchyni
Balení: 250 g, 700 g
  100 g
Energetická hodnota 0 kJ / 0 kcal
Tuky 0 g
Sacharidy 0 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 100 g
Vápník 340 mg
Mangan 100 mg
Železo 105,4 mg

Ingredience:

Sůl. Země původu: Pákistán.

Speciální druh indické minerální soli s výraznou siřičitou vůní.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.