Larvičky z pánvičky - Česnek 20 g Wolfberry

1 hodnocení
 
Novinka Efekt lupa
  • 1 z 2
 

Larvičky z pánvičky - Česnek. Západní svět, s výjimkou chovu včel, neměl hmyz a jeho produkty nijak zvlášť v oblibě. To se ale rychle mění. Mezi spotřebiteli se stoupající přízni těší například potemník moučný. Hlavním argumentem ve prospěch konzumace larev tohoto hmyzu je ochrana životního prostředí, protože ve srovnání s hospodářskými zvířaty vyrábí hmyz živočišné bílkoviny a tuky efektivněji.

Dostupnost Skladem (9 ks)
Můžeme doručit do
29.9.2021
Běžná cena 139 Kč
Ušetříte 20 Kč (–14 %)
119 Kč    
Značka Wolfberry
Kategorie Wolfberry
 

Jak konzumovat larvičky z pánvičky
Larvy potemníka moučného jsou tepelně opracované a dochucené solí a česnekem. Jsou určeny k přímé konzumaci nebo jako doplněk k hotovým pokrmům. Výborné jsou se zeleninovým salátem nebo s grilovanou zeleninou. Dají se použít i jako nová netradiční pochutina k pivu či vínu.

Charakteristika
Larválnímu stadiu potemníka moučného (Tenebrio molitor) se říká moučný červ. Stále častěji se larvy objevují jako potrava pro lidské využití ať už vcelku, nebo ve formě proteinové. Chov a zpracování tohoto hmyzu je šetrné k životnímu prostředí pro malé nároky na spotřebu vody, krmiva, užitné plochy a minimální produkci CO2. Kromě vysokého obsahu bílkovin (až 50%) obsahují larvy také dostatek vápníku a železa. Oproti tomu je poukazováno na nízké hodnoty cukru a soli, a také nulovou přítomnost antibiotik či chemikálií. Chuť má hmyz podle toho, jak byl dochucen při výrobě, nebo jak ho kuchař upraví. Tyto sušené larvičky z pánvičky Wolfberry byly ochuceny solí a česnekem.

LARVIČKY vs HOVĚZÍ STEAK malé srovnání

                                                        Larvičky     Hovězí steak
Bílkoviny                                            48 g               22 g
Tuky                                                   40 g               13 g
   - z toho nasycené mastné kyseliny      9,3 g               6 g
Sacharidy                                            2,8 g               0 g
   - z toho cukry                                    0 g                  0 g

Chov a výroba
Larvičky pocházejí z českého chovu. Před samotným zpracováním nejprve procházejí několikadenní hladovkou, pro důkladnou očistu trávicího traktu. Poté jsou krátce povařeny, usušeny a nakonec okořeněny. Během celého výrobního procesu je kladena maximální pozornost na kvalitu a zachování výživových hodnot.

Co je uhlíková stopa?
Pokud obecně porovnáme některé výrobky v množství vyprodukovaného oxidu uhličitého na 1 kg potraviny, vyjde nám nejhůře hovězí a ovčí maso. To zejména kvůli neefektivnímu zažívání těchto přežvýkavců, jejich trus produkuje mimo CO2, také značné množství oxidu dusného.

Složení
Sušené larvy potemníka moučného 96,5%, sůl 2%, česnek 1,5%.
BEZ LEPKU.

Nutriční hodnoty ve 100 g
Energie: 2356 kJ/563 kcal; Tuky: 40g g; z toho nasycené mastné kyseliny: 9,3 g; Sacharidy: 2,8 g; z toho cukry: 0 g; Vláknina: 6,5 g; Bílkoviny: 48 g; Sůl: 2,2 g.

Skladování
Skladujte v uzavřené nádobě na suchém a tmavém místě při teplotě do 30°. Po otevření spotřebujete do 10 dnů.

Země původu
Česká republika

Obsah
20 g

Hmotnost 0.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.